2024-03-03

Jonas Mattssons 35:e Vasalopp

Rimbo SOK:s Jonas Mattsson fortsätter att imponera i Vasaloppet. I sitt 35:e (!) lopp slutade Jonas på plats 1 248 av nära 16 000 anmälda åkare.

Jonas Mattsson, som tävlar i klassen H55, plockade placeringar vid varje mellantid och gick i mål på tiden 05:57:37.

– Jag anmälde mig direkt efter förra loppet och tar förvisso ett år i taget, men kör på så länge det funkar. Det underlättar också att jag har mitt eget Vasaloppsteam, med min mamma och min bror, berättade Jonas inför förra årets Vasalopp.

Övriga Rimbo SOK-placeringar i Vasaloppet 2024:

 • Christoffer Hållinder (H21), placering 8 878, tid 11:12:26

 • Jill Näslund (D 40), placering 2 125, tid 12:41:09

 • Viktor Malmrot (H21) bröt loppet efter Evertsberg.

Fler Rimbo SOK:are i Vasaloppsspåren 2024:

Annica Berzén (öppet spår), Emma Carlsson (öppet spår), Jill Näslund (Vasaloppet 30), Olivia Näslund (Vasaloppet 30), Olov Näslund (Vasaloppet 30), Vilma Näslund (Vasaloppet 30), Annica Westerholm (Tjejvasan).

2023-09-30

Arbetsdag vid klubbstugan

Höstens arbetsdag vid klubbstugan och runt elljusspåret är avklarad. Nu är stugan städad, spåren rustade och gräset röjt.

Under hösten har också nytt material lagts ut på spåren, så att de är i bästa tänkbara skick inför vintersäsongen.

Varmt välkommen att nyttja våra fina motionsspår året runt! 

2023-04-22

Samling vid klubbstugan i strålande vårväder

I strålande vårsol och sommarvärme bjöd Rimbo SOK in medlemmar, stolpsponsorer och andra intresserade till klubbstugan lördagen den 22 april.

Besökarna kunde bland annat gå en tipspromenad längs elljusspåret eller prova på en enkel orienteringsbana. Efteråt bjöd klubben på korv och fika.

Det var också start för försäljningen av Naturpasset, vars 20 kontroller i år sitter på Näset nordost om Rimbo samhälle.

De som hellre cyklar och väljer populära Cykelpasset får istället bekanta sig med trakterna söder om Rimbo, med kontrollpunkter som Gunnar Brusewitz ateljé, Kvastjansson, Trehörningens gård och Söderby skola.

Vid kontrollerna finns plakat med information om platsen. Cykelpasset arrangeras av Rimbo SOK tillsammans med Rimbo Hembygdsförening.

Båda motionsformerna är populära, och många kartor såldes under dagen.

2023-03-05

Bra resultat i 34:e Vasaloppet

Rimbo SOK:s Jonas Mattsson lyckades bra i sitt 34:e Vasalopp. Efter ett stabilt lopp slutade Jonas på en fin 1 170:e plats.

Jonas Mattsson, som laddat för Vasaloppet hemma i Schweiz och tävlar i klassen H55, behöll sin placering i startfältet loppet igenom och gick i mål på den fina tiden 05:10:03.

Övriga Rimbo SOK-placeringar i Vasaloppet 2023:

 • Viktoria Malmström (D 19-20), placering 1 603, tid 10:51:14

 • Jill Näslund (D 40), placering 1 759, tid 11:16:34

 • Magnus Malmström (H 55), placering 9 106, tid 10:51:14

2022-12-01

Träning på hög höjd inför 34:e Vasaloppet

Jonas Mattsson, Rimbo SOK:s genom tiderna flitigaste och mest framgångsrika Vasaloppsåkare, laddar för en ny niomilafärd från Sälen till Mora.

Läs hela reportaget

2022-11-02

Grattis, Anders och Kerstin!

Anders Lindkvist och Kerstin Engman. Så heter årets vinnare av Naturpasset och Cykelpasset.

Här får de sina vinster av vår sponsor Ica Rimbo och klubbens ordförande Leif Andersson.

Stort grattis, och tack till alla årets deltagare!

2022-10-03

Terräng-DM vid klubbstugan

Söndag 2 oktober arrangerade Löparklubben Roslagen och Rimbo SOK mittsvenskas terräng-DM på motionsspåret i Rimbo, med start och mål vid klubbstugan.

Herr- och damsegrare i huvudklassen, 10 km, blev Jimmy Öhman, Gefle IF, och Julia Rasmusson från hemmaklubben LK Roslagen.

  2022-10-01

  Elljuset åter i funktion och gräset röjt

  Efter några timmars flitigt arbete vid klubbstugan under arbetsdagen den 10 september är nu gräset röjt och spåren fria från nedfallna träd.

  Vi tackar alla medlemmar som hjälpte till. På bilden två av dem in action: Kjell Andersson och Per Pettersson.

  Senare under september månad lagades också belysningen på elljusspåret av vår sponsor Elektrohyr, som arbetat flitigt under några dagar och kvällar för att få ordning på belysningen igen.

  Ljuset har varit ur funktion sedan en vinterstorm fällde träd över ledningen på flera ställen. Men lagom tills höstmörkret nu är här på allvar går det åter att tända ljuset på spåret genom att trycka på knappen vid klubbstugan.

   2022-09-03

   Triss i DM-guld för Rimbo

   Tre guldmedaljer är Rimbo SOK:s fina facit från årets distriktsmästerskap i orientering. Det tredje DM-tecknet bärgades på medel-DM lördagen den 3 september.

   Det ska erkännas – Rimbo SOK har inte så många aktiva utövare av orientering för närvarande. Men framgångar kan det bli ändå. Sommar- och höstsäsongen 2022 är inget undantag, och vi har två minst sagt rutinerade orienterare att tacka för detta.

   Upplands första distriktsmästerskap för året arrangerades av Sigtuna OK lördagen den 11 juni, när Slottssprinten vid Wenngarns slott kombinerades med DM i sprintdistans. Sven-Olov Norlin kom på fjärde plats i H80 men var bäste upplänning i klassen och tog därmed hem DM-tecknet.

   Söndagen den 28 augusti var det dags för långdistans-DM i stadsnära skog i Norrtälje, då i OK Roslagens regi. Dagens distriktsmästare blev Rolf Andersson, vanligtvis tävlande i H85, som den här dagen hade slagits ihop med H80 på grund av få anmälda. Segern, med två och en halv minuts marginal ner till tvåan, är därför än mer värd att uppmärksamma.

   DM-plakett nummer tre av ädlaste valör tillföll också den Sven-Olov Norlin, denna gång på medeldistansmästerskapet, arrangerat av OK Rodhen i Österbybruk den 3 september – i samma skog som stod värd för klassikern 10-mila 1993. Sven-Olov Norlin vann H80 en dryg minut före tvåan Henrik Bergman, OK Linné, med Rolf Andersson på en fin tredjeplats.

   Orienteringssäsongen i Uppland går mot sitt slut, men gissningsvis hinner klubbens orienterare med ytterligare några starter under 2022 – och kanske blir det ytterligare framgångar.

   Bilden: Sven-Olov Norlin på prispallen i Österbybruk.

   Resultat:
   2022-08-11

   Världsmästare sprintsegrare i Rimbo

   80 orienterare, däribland en världsmästare (!), lockades att springa sprintcup på gator, gångvägar och stigar i Rimbo den 10 augusti.

   Lagom kluriga banor, gott om deltagare och bästa tänkbara sommarväder. Den tredje av sommarens fyra sprintcup-tävlingar, arrangerad av Rimbo SOK, blev onekligen lyckad.

   De 80 deltagarna inledde sina sprintlopp med kontrolljakt bland frisbeegolfbanorna i Skarsjöparken. Därefter väntade utmaningar med olika längd och svårighet på gator, gångvägar och i bostadsområden.

   Alla löpare fick avslutningsvis känna på lite mer traditionell orientering när banorna ändrade karaktär och övergick från grus och asfalt till de lättlöpta men kluriga berghällarna strax norr om Bålbroskolan där start och mål var förlagt. Klubbens minst sagt rutinerade banläggare tillika kartritare Rolf Andersson hade fått till en utslagsgivande avslutande del, där sekunder och minuter lätt tickade iväg i jakten på rätt sten, höjd eller sankmark.

   Herrarnas huvudklass, H15-59, vanns av synnerligen meriterade Johan Runesson, numera tävlande för finska Tampereen Pyrintö. Så sent som 2019 tog Runesson VM-guld i stafett, och tidigare i karriären har han också en rad JVM- och SM-medaljer. Meriterna till trots blev marginalen ner till tvåan Ted Lagerström, Attunda, blott fyra sekunder.

   På damsidan heter segraren Irina Nyberg, Alfta-Ösa, också hon meriterad med bland annat flera VM-starter på sitt cv. Tvåa i D15-49 blev Sofia Dell'Orto, Sundbyberg.

   Kvällens tävlingsledare var Thomas Hoff, som tillsammans med Rolf Andersson, många klubbmedlemmar samt andra frivilliga krafter kunde genomföra arrangemanget helt enligt plan.

   Extra glädjande med Rimbo SOK-ögon är att klubben ställde upp med tre unga deltagare i lätt-klassen: Frida Andersson, Vincent Andersson och Freja Andersson. Sensommaren till trots kanske det våras för orienteringen i Rimbo.

   Sprintcupens övriga deltävlingar arrangeras av Rånäs OK. 

   2022-07-30

   Pallplats för Rolf Andersson på O-ringen

   Rolf Andersson blev, som så ofta, den Rimbo SOK:are som lyckades bäst när O-ringen avgjordes i Uppsala 25-30 juli.

   Efter som bäst en andraplats på andra etappen slutade Rolf Andersson till slut trea i H 85.

   Övriga deltagare från klubben på årets O-ringen:

   • Frida Andersson, Freja Andersson, Vincent Andersson (inskolning, etapp 2)

   • Per Grundberg (H 45 kort)

   • Sven-Olov Norlin (H 80)

   • Birgitta Norlin (D 70 motion)